Home / Blog / IKT i barnehagen: Tegning på PC

Tegning på PC

Vi har prøvd tegneprogrammet på to barn (4,5 år). Den ene er vant til å bruke mus og PC, den andre er uerfaren.

Han som kunne litt greide fint å tegne. Vi brukte tynne streker og svart farge, og han greide å få til noe som han syntes lignet en drage. Vi skrev det ut og det var stas å hente arkene i skriveren, vi hørte at de kom ut.

farger på PCVi bruker Paint på PC
Etterpå satte han seg ned og fargela med vanlige fargeblyanter. Dette fant han på selv. Vi tok flere utskrifter og det ble drager i forskjellige farger.
Det var veldig spennende for han som ikke hadde prøvd før. Han måtte lære seg hvordan en mus virket. Vi jobbet sammen og lagde mønster på kryss og tvers som vi fargela inni med tegneprogrammet. Etterhvert greide han dette selv når jeg pekte og forklarte.

For mange er dette en ny og spennende måte å tegne på, skape noe. Og jeg merket hvordan fantasien ble tatt i bruk underveis. Og begge var veldig konsentrert. Dessuten fikk de god følelse av medvirkning.

Med en bærbar PC er dette enkelt å gjøre inne på avdelingen, og vi kommer til å bruke det med flere barn. Vi hadde mange tilskuere mens vi holdt på og mange spurte om å få prøve.

Her er noen flere eksempler på hva barna har laget på PC’en
bilde laget av Live i Menighetspleiens barnehage enda et bilde laget av Live på PC i barnehagen
bilde laget på datamaskinen av Oliver i Halden menighetspleies barnehage Noahs ark laget av Oliver i barnehagen
Dette bilde har Sølve laget i mpbarnehage bilde laget av Simen i Menighetspleiens barnehage