EPLETREET

vi leker epleleken

Vi snakker om epletreet, barken, greiner og epler, barna forteller og deltar i samtalen.

Vi repeterer runde, rette bevegelser og vi bruker håndleddet, noen av barna husker fra sist, mens andre trenger å øve videre.

Jeg viser bevegelsene først, vi øver sammen og følger opplegget. De fleste følger godt med, men tre barn må ha hjelp til å bruke håndleddet riktig. To barn sliter med å konsentrere seg

Epletegninger henges opp epletegning
epletegningen epletegningen signeres

Finmotorisk: Jeg viser, og så tar jeg to og to barn med og tegner sammen med dem på ark på veggen.

Jeg setter på musikken og barna tegner mens jeg sier bevegelsene.

Refleksjon: Barna har vanskelig for å følge bevegelsene som skal tegnes, og vi gjør det flere ganger med roligere tempo, det hjelper. Det er også vanskelig å bruke håndleddet for noen. Vi øver og barna er ivrige og flere klarer det fint. De gir uttrykk for at det er morsomt og det blir spontan dans til musikken etterpå.

Videre er det lurt å øve og leke mer med disse bevegelsene både grovmotorisk og finmotorisk. Noen trenger også øvelse i å konsentrere seg.