Home / Blog / IKT i barnehagen: Noahs ark

Noahs ark

Barnas egen fortelling om Noahs ark

Et utviklende multimediaprosjekt som gir mange ferdigheter

Dette er et prosjekt som barna holdt på med i vel et år. Historien ble lest for barnegruppa.
Barna tegnet Arken og dyra. Tegningene ble hengt opp på veggen i barnehagen.

Tre gutter hadde lyst til å bygge Arken i snekkerrommet. Det ble laget en plan for innkjøp, og guttene og en voksen dro ut og handlet materialer. Barna målte, saget, hamret og samarbeidet om å få Arken til å bli slik de ønsket.

På avdelingen laget barna dyra som skulle være med i Arken, i plastelina. Barna tok bilder av hele prosessen. Disse bildene ble hengt på veggen og limt på gulvet som en inspirasjon, og for å hjelpe barna å huske fortellingen.

Voksne og barn laget i fellesskap en liten film ved bruk av moviemaker, som illustrerer sangen om Noahs Ark. På slutten av denne er det en liten animasjon laget ved å bruke webkamera. Sangen om Noas Ark har barna sunget inn ved hjelp av headset med mikrofon.

Her kan du se resultatet: