Home / Blog / IKT i barnehagen: Memoryspill

Memoryspill

Memoryspill med bumerker

Vi har buemerkene i to forskjellige størrelser. Små på skuffer og bord, og store malt på garderobeplassene. Vi fant ut at vi kunne lage memory-spill og koble stor – liten. Vi tok nærbilder, skrev dem ut og klippet dem like store. Vi limte dem på farget papp og folierte dem.

Lek-og-spill-1-250.jpg
Alle bildene måtte se like ut på baksiden, så dette måtte en voksen gjøre, trodde vi. Etterpå fant vi ut at barna kunne ha klippet ut bildene og limt dem på pappbrikkene som  vi hadde klippet ut.

kylling.jpg
Spillet har vært veldig populært, og det har vært stas at vi har lagd det i barnehagen. For å få et ”par”, må vi finne for eksempel en liten sopp og en stor sopp. En fin måte å få inn disse begrepene på. Bildene er noe alle barna kjenner igjen. Samtidig kan vi snakke om hvilket barn som har det buemerket. Også gjenkjennelse av eget merke.

stor konsentrasjon
bil-2.jpg

Vi har snakket om å utvide det ved å lage kort med bilder av barna, koble barn – buemerke . Da blir dette et ”par”.

Man kan også bruke  bilder som barna har tatt selv. En enkel måte å lage memory-spill på.