DEN BORTKOMNE SØNN

Jesus fortalte en gang en historie:

den1

Vi leste Boka om Den bortkomne sønn og vi hadde en samtale om innholdet i boka. Barna kom med fine tanker som viste de hadde fulgt godt med og forstod innholdet.

Barn kledde seg ut, og vi dramatiserte. Barna hadde laget penger på forhånd og vi hadde funnet fram det vi trengte av utstyr.

den2-1 den borkomne sønn

Bonden kler seg ut og sitter sammen med den eldste sønnen som er flink til å jobbe på gården. Den yngste sønnen er lat og gjør ingenting.

den bortkomne sønn

Den yngste sønnen vil dra og vil ha penger av faren sin, den eldste sønnen blir sur.

den bortkomne sønn

Gutten reiser til byen. Han bruker opp alle pengene, og en dag har han ikke penger til mat.

Sønnen reiser hjem og faren blir glad og vil stelle i stand fest, men broren blir sur.

den bortkomne sønn

Jesus sa at Gud vil tilgi oss for det gale vi har gjort.

REFLEKSJON:

De fleste følger godt med i boka. Noen trenger hjelp for å konsentrere seg. I samtalen er de største barna mest ivrige på å gjenfortelle. Vi finner eksempler fra hverdagen i barnehagen og hjemme. De mindre får hjelp her og vi konkretiserer det med eksempler.

Barna er ivrige på å ta roller og alle kan være med.

En fin måte å få barna til å reflektere, og å være aktivt med i det vi formidler og når det er nok voksne kan alle være med. De små har glede av dramatiseringen og være en del av fellesskapet, men det krever nok voksne som er aktivt med.