Eventyret om pannekaka

Da vi hadde pannekaker til lunsj på matdagen, passet det å lese eventyret om pannekaka. Det ble litt spontant, og jeg klippet ut en pannekake i gul papp som passet oppi den lille stekepanna i dukkekroken. Dette var det eneste konkrete jeg brukt da jeg leste, bortsett fra bildene i boka. Jeg «trillet» pannekaka mens jeg fortalte og barna fikk prøve etterpå. De syntes det var spennende. Pannekaka ble liggende i dukkekroken og jeg observerte litt lek med den. En morgen noen dager senere «serverte» en av de store guttene pannekake til meg. Han tegnet ansikt på den, blid på den ene siden og lei seg på den andre siden. Jeg fant fram boka om eventyret og sammen hentet vi smådukker som vi fant i dukkehuset: kone krone, sju skrikerunger og mann brann. Sammen fant vi også dyrene i eventyret. Det kom flere barn etter hvert og vi lekte eventyret.

Eventyr! Mann brann god dag pannekake
Kone krone og sju skriker unger Mann brann «God dag pannekake»

Han spurte om vi kunne ha eventyret i samlingsstunden den dagen. Det syntes jeg var en god ide og spurte om han ville hjelpe meg. Det ville han gjerne og så gjorde vi det. De andre barna syntes det var moro å høre på og det ble mye lek med det etterpå.

vi leser eventyr god dag høne pøne sa pannekaka
«God dag Høne pøne» sa pannekaka

Denne aktiviteten ble styrt veldig av barna selv, med litt inspirasjon og hjelp fra en voksen. Lærerikt for både små og store. Mye positiv oppmerksomhet på barnet som startet det hele. Vi har lest eventyret mange ganger etterpå og senere illustrerte vi også eventyret på en plakat. God læring.

mann brann Høne Pøne og Hane Pane Ande Vande Gasse Vasse og Gylte Grisesylte
«Mann Brann» «Høne Pøne, og Hane Pane» «Ande Vande, Gasse Vasse og Gylte Grisesylte»