Home / Blog / Barnas hverdag: Danse videos

Danse videos

Her er to videoer som ligger i mediabiblioteket på mpbarnehage.no, men jeg er usikker på om de er lagt inn i Foreldrebloggen eller Lederens blog.

Kan du gi meg beskjed hvor de er lagt inn?

[imaioVideo v=1]

video-005,  Hvor ligger den?

[imaioVideo v=2]

video-006,  Hvor ligger den?

Som nevnt i en SMS er videos som legges direkte opp på hjemmesiden store / tunge filer, som tar mye plass på serveren, slik at jeg med jevne mellomrom må slette filer, for å unngå at tildelt server-plass overskrides. Disse to videos (som ligger på mpb-serveren) er på henholdsvis 172 Mb (dans-005.avi) og 72,6 Mb (dans-006.avi).

Når jeg får vite hvor videoene ligger, vil jeg legge inn disse fra YouTube (slik som disse over, som hentes fra YouTubr), og slette video-filene på mbp-servern.

Bilder som avdelingslederne legger opp direkte fra kamera, er ofte på 2 – 5 MB pr. stk, men de blir automatisk redusert til 50 – 200 Kb (2,5 – 4% av originalbildet) før de publiseres på sidene.

Jeg er innom av og til og sletter de store filene, men det beste hadde vært om avdelingslederne kunne bruke et foto-redigeringsprogram med mulighet for å redusere størrelsen, før de legges opp.

Jeg kan gjerne finne linker til noen slike (gratis-program) som også kan reduser bildene i «batches» – dvs. kan formatere / redusere mange i samme slengen.