Home / Blog / IKT i barnehagen: Bukkene Bruse

Bukkene Bruse

Bukken Bruse som IKT-prosjekt

Vi har formidlet eventyret om Bukkene Bruse til barna på ulike måter. Barna har medvirket i alle prosessene. Alle barna i gruppa har deltatt på sin måte.

Først leste vi eventyret. Vi scannet så bildene fra boka inn på datamaskinen, kjørte dem ut på fargeskriveren og hengte bildene opp på veggen.

Bildene la vi så på et bildeprogram på datamaskine så barna kunne oppleve eventyret mange ganger. De fortalte også eventyet til hverandre når de så bildene på datamaskinen og på veggen.

De største barna tegnet til eventyret. Tegningene scannet barna selv inn på datamaskinen og de ble videre lagt inn på MovieMaker. Barna sang sangen om Bukkene Bruse ved hjelp av mikrofon inn på datamaskinen.

Barna hadde nå laget en film med lyd. Filmen får barna inn på sin digitale minnebok.

Bildene som barna tegnet limte vi fast på gulvet og et bord. Barna kunne nå dramatisere eventyret med tegningene som bakgrunn.

Hele veien har barna tatt bilder av prosessen.  Disse ligger tilgjengelig på datamaskinen og har blitt skrevet ut og hengt opp på veggen.

I arbeidet har vi brukt ulike fagområder.  Vi har lagt stor vekt på barns medvirkning for å utvikle den sosiale kompetanse.

– og her ser du resultatet.
Er det ikke fint?