Home / Blog / IKT i barnehagen: Bokstaver, tall og begreper

Bokstaver, tall og begreper

Bokstaver, tall og mengder

stor konsentrasjon
To barn, 5 og 6 år og jeg har hatt det gøy med bokstaver. Vi har brukt jovo-brikker og bygd bokstaver. Barna tok selv bilder av bokstavene sine når de var ferdig bygd. Deretter tok de bilder av ting som begynner på bokstaven de har bygd.

tall og mengdebegreper
For eksempel bokstaven I – da har de tatt bilde av en IS, for bokstaven E et eple, osv.
Barna er ivrige og synes det er gøy.

Tre barn på 5 år og en voksen har hatt som prosjekt å lage tall og finne riktig mengde til tallet. De har konsentrert seg om tallene fra 1 til 9. De brukte utelekeplassen i barnehagen. Tallene laget barna av pinner, steiner, epler, løv, kongler og tegning i sand. Når de hadde tegnet tallet tok barna selv bilde av det. Så skulle de finne riktig mengde til tallet de hadde laget. Barna brukte da spader, sykler, epler, løv og andre ting de fant ute.  Deretter tok de bilde av mengden.

Bildene ble lagt inn på datamaskinen og skrevet ut i farger. Barna klippet så ut bildene og limte dem på sirkler av papp. For eksempel 1-tallet på en sirkel og mengden på en annen sirkel. Alle sirklene ble foliert. Barna hadde nå laget sitt eget memoryspill med tall og mengder.

tallbegreper

Vi la inn bildene i MovieMaker. Så brukte vi headset for å legge på lyden når barna fortalte om tallet og mengden.

Barna har hele tiden vært ivrige.  Det er morsomt å følge tankegangen deres og se hvordan de løser oppgavene underveis.

Med stor fantasi laget de masse flotte tall og fant riktig mengde.

Du kan se videoen som ble laget her.

Spennende var det å få på seg headset og fortelle til bildene. Barna synes det var litt vanskelig å vite hva de skulle fortelle om bildene. Noen fortalte mye og noen lite. Alle ble fornøyd med resultatet.

De synes det var rart å høre stemmen sin, og de ville se og høre det mange ganger.

Prosjektet ble utført med masse humor og glede.