Home / Blog / Nyheter / I media: Besøk fra Tønsberg

«Pilotgruppa for IKT» i Tønsberg kommune

på studietur til Menighetspleiens barnehage

pilotgruppa fra Tønsberg

En gruppe ledere og ansatte fra Tønsberg kommune besøkte vår barnehage 5. november 2007, for å lære hvordan vi bruker IKT i vår barnehage.

Delegasjonen fra Tønsberg besto av 12 personer, og de fikk i løpet av dagen både en grundig presentasjon av hvordan vi hadde tenkt, planlagt, forberedt personale – og hvilke vurderinger som ble lagt til grunn når vi besluttet å innføre IKT i vår barnehage. De fikk også en praktisk gjennomgang i hvordan  barn og personale bruker det digitale utstyr på den enkelte avdeling.

stor konsentrasjon Besøket ble dokumentert med bilder og video tatt av barna i vår barnehage.
(Begge foto: Stein Johnsen, HA)

Besøket kom istand etter at kommunens koordinator for IKT kontaktet høgskolelektor i pedagogikk, Nina Bølgan ved førskolelærerutdanningen ved HIØ – Høyskolen i Oslo, med spørsmål om hvordan IKT kunne innføres i barnehager.
Nina Bølgan regnes som en av pådriverne for innføring av IKT i barnehagen, og har skrevet oppgaveheftet som regnes som referansematerialet.  Hun har besøkt vår barnehage og har uttalt seg svært positivt om det arbeid som gjøres her.

Medlemmer av Pilotgruppen laget selv en dokumentasjon av hva de fikk presentert i løpet av besøket i denne video-snutten (klikk pilen for å starte)